Hoe houdt u overzicht op de klantwaarde? Power BI helpt

Onlangs had ik een intake met 2 vertegenwoordigers. De ene was verantwoordelijk voor de sales van tractoren en de ander voor oogstmachines. Echter, tijdens de intake kwamen ze er achter dat ze beide op verschillende manieren kortingen verrekenden. Daarnaast zochten ze een uniforme werkwijze om de klantwaarde te bepalen. Vervolgens kwam ik met een oplossing.   


In ons leven verzamelen wij aardig wat rommel (wat vervolgens op zolder terechtkomt). Evengoed verzamelt uw bedrijf data. Wilt u verder groeien als onderneming, dan is het belangrijk daar kritisch naar te kijken. Trekt u daar geen tijd voor uit, dan verliest u op termijn uw efficiency. U krijgt afdelingen of medewerkers die ‘onnodig werk’ verrichten of werkwijzen die met elkaar tegenstrijdig zijn.

Hoe Power BI overzicht schept

De oplossing is dan een uniform systeem dat ook voor ‘niet-ICT-experts’ overzichtelijk presenteert hoe alle data zijn opgebouwd. Een betrekkelijk nieuwe tool die hierbij, uiterst gebruiksvriendelijk en effectief assisteert, is Power BI. 

In deze analyse-tool zijn data overzichtelijk te presenteren, zoals:

-          sales

-          inkoopfacturen

-          bezettingsgraad personeel

-          verzuimcijfers

-          targets per afdeling

Marges beschermen in Power BI

Power BI geeft gemakkelijk overzicht. Zo zagen de twee vertegenwoordigers data van een zelfde klant die ze apart van elkaar allebei bedienden. Welke marge zit er precies op een zelfde consument? En wat is er onderling afgesproken. Wat bepaalt nou de werkelijke klantwaarde?

Van klantwaarde naar strategische beslissingen

Doordat dit programma zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is, neemt een bedrijf gemakkelijker betere strategische beslissingen. Ook stimuleert deze business analyse-tool een uniforme werkwijze waardoor een bedrijf meer gestructureerd (en professioneler) opereert. Kortom u gaat slimmer ondernemen.


Wilt u meer advies over tools zoals Power BI of andere systemen die uw organisatievoering gemakkelijker maken? Neem dan contact op met: WensWare Solutions, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 22 26 55 42.

ex·per·ti·se

(de; v; meervoud: expertises, expertisen)

 

JOHAN VAN WENSEN
06 5351 5678


Gerard Doustraat 2
7574VW Oldenzaal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl