Vervelend Cliché: zijn computers dom, of gebruikers?

Een gebruiker loopt vast in een programma. De irritatie loopt op en hij/zij moppert: 'Domme computer." Vervolgens dient een 'grappige' collega weer van hetzelfde repliek met de cliché-opmerking: 'Er zijn geen domme computers, alleen maar domme gebruikers.' Vanuit mijn visie ben ik het hier niet mee eens.

 

Automatisering  moet juist een gemak opleveren en geen hele studie zijn om te beheersen. Niet iedereen in een bedrijf is namelijk dagelijks met ICT bezig. ICT moet dan ten dienste staan van de medewerkers en niet andersom. Voor die zaken die wat ingewikkelder zijn; denk niet te lang er zelf over na, maar haal een deskundige er bij.

 

PowerBI 2a

Power BI: het gemak in automatisering

Met die insteek help ik ondernemingen, zorginstellingen en semioverheden het gemak in hun automatisering weer terug te vinden. Ik meen dat de oplossing voor complexe ICT-vraagstukken moeilijk kan lijken. In werkelijkheid is die vrij eenvoudig.

Dat geldt ook voor business intelligence tools, die tegenwoordig veelgevraagd en actueel zijn. Deze programma's zijn er om bedrijven overzicht te bieden in hun strategie. Toch is voor een gemiddelde ondernemer hun gemak en voorspellende waarde lang niet altijd even duidelijk.

 

PowerBI 3a

Power BI: voor iedereen overzichtelijk

Als ik dan toch een tip mag geven, dan adviseer ik Power BI. Van alle tools die big data samen kan brengen zijn de rapporten van Power BI vrij gemakkelijk en overzichtelijk in het gebruik. Ongeacht kennisniveau of affiniteit met ICT. Alles wat u aanpast wordt eenvoudig in verschillende tabellen en grafieken meegenomen.

Belang Power BI voor ondernemingen

Power BI kan een hele organisatie veranderen. Met deze tool ziet een inkoper in een oogopslag wat zijn strategie inhoudt. Het management heeft een helikopterview welke koers zij opgaat. En ook nieuwe medewerkers vinden hun onboarding proces gemakkelijker. Hierdoor raken zij sneller vertrouwd met uw organisatie.  

Meer weten over Power BI of andere gemakkelijke ICT-oplossingen? Neem dan contact op met WensWare Solutions op 06 222 65542

 

ex·per·ti·se

(de; v; meervoud: expertises, expertisen)

 

JOHAN VAN WENSEN
06 5351 5678


Gerard Doustraat 2
7574VW Oldenzaal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl