Kunnen kleinschalige kantoren nog wel veilig gebruik maken van ICT?

Stel u bent een onderneming en heeft minder dan 100 medewerkers in dienst. U heeft een paar kantoren en overweegt een ICT-toepassing waarmee iedereen met elkaar kan overleggen. Hoe automatiseert u dit dan veilig, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen?  

 


In deze moderne tijd werken wij veel buiten de deur of gewoon thuis. Met oog op de AVG levert dat veel risico’s van datalekken op. Want als medewerkers bijvoorbeeld Excel- bestanden buiten uw kantoormuren gebruiken, verdwijnen zij praktisch al uit uw bedrijf. Daarom is het raadzaam om in een gesloten netwerk te opereren.   


Cloud

Nadelen van Dropbox, Google Drive en Office

Misschien is Office365, Google Drive of Dropbox een alternatief om bestanden te delen. Een team kan elkaar dan briefen en documenten aanpassen. En mensen kunnen zelf worden toegelaten tot een besloten ruimte.

 

Echter, in een tijdperk van AVG is dat niet meer toegestaan. De  AVG verlangt dat u uw gegevens in een Cloud-omgeving binnen de EU onderbrengt.

Goedkope alternatieven blijken dus onveilig. Cloud-toepassingen zijn er wel, maar welk netwerk is dan evengoed betaalbaar als veilig?

De beste Cloud-toepassing is uw eigen Cloud-toepassing

Om die reden adviseert WensWare Solutions om uw eigen Cloud te creëren in combinatie met een Open VPN-netwerk. Uw medewerkers loggen hier netjes in met een gebruikersnaam en wachtwoord. In deze omgeving communiceren zij veilig en snel met elkaar. Van filiaal naar filiaal wisselen zij informatie uit, van binnen- naar buitendienst.

Voordelen Open VPN

Het is ook een groot voordeel om uw Cloud in eigen beheer te houden. Uw bestanden blijven altijd bij u. Want werkt u met het Cloud-netwerk van een extern bedrijf? Dan is het risico dat bestanden verhuizen tijdrovend is bij een overstap. Daarom zou u eigenlijk uw Cloud-omgeving in eigen handen moeten houden.

 

De ervaringen hierover leest u hier: https://www.wensware.nl/nieuwsbrief/63-vpn-bij-wensware-hebben-ze-aan-een-woord-genoeg-testimonial-stichting-ros

Wist u dat een Cloud-netwerk ook onafhankelijk van internet kan opereren? Stel dat uw host storing heeft en internet uitvalt, dan werkt u nog gewoon verder.  

 

Kortom, zo’n Open VPN is ook voor u een voordelige oplossing. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met WensWare Solutions via 06-22265542 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ex·per·ti·se

(de; v; meervoud: expertises, expertisen)

 

JOHAN VAN WENSEN
06 5351 5678


Gerard Doustraat 2
7574VW Oldenzaal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl