Zo kiest u gelijk de juiste Cloud-oplossing

Het kiezen van de juiste Cloud-oplossing kan lastig zijn. Om die geschikte Cloud-toepassing te vinden, zet WensWare Solutions de belangrijkste aandachtspunten op een rij.   

Wanneer een bedrijf kiest voor een Cloud-oplossing is die keuze niet voor even. Daarom is het belangrijk om bij de volgende punten stil te staan.


1 cloudoplossing afbeelding

1)      Data in de cloud is moeilijk over te hevelen

Wees doordacht met het kiezen van de juiste Cloud-toepassing.

In de cloud komen namelijk terabytes aan data en informatie terecht. Dat gebeurt al vanaf de start dat uw bedrijf er mee gaat werken. Denk bijvoorbeeld aan alle verkoopgegevens van de laatste jaren.  


Die data zijn vervolgens lastiger over te hevelen in een ander Cloud-systeem. Zeker als u een database systeem gebruikt, zoals: SAP, Baan, Navision, SQL.


Probeer maar eens een terabyte aan gegevens van de ene leverancier snel te verhuizen. Helaas is niet alles in een zip-bestand via Wetransfer te versturen.


2)      Kies een cloudoplossing binnen de EU

Volgens de GDPR moet u uw Cloudomgeving onderbrengen binnen de EU.  Persoonlijke informatie van inwoners uit EU-lidstaten mogen niet buiten de EU worden opgeslagen.


Dit is belangrijk, want dat betekent dat uw Cloud niet in de VS mag staan of zelfs Ierland.


3)      Kies een Cloudtoepassing waarmee u ook offline kan werken

De fijnste Cloudtoepassing is er een waarmee u ook zonder internet kunt werken. Stelt u zich voor dat uw host een storing heeft en het werk stilligt. Wat doet u dan als bedrijf?


WensWare Solutions adviseert u dus een eigen Cloud-omgeving te creëren. Gecombineerd met een VPN kunnen meerdere locaties met deze eigen Cloud werken.


Meer weten over VPN? Lees hier hoe onze klanten dat ervaren: https://www.wensware.nl/nieuwsbrief/63-vpn-bij-wensware-hebben-ze-aan-een-woord-genoeg-testimonial-stichting-ros


Graag helpt WensWare Solutions u met het adviseren van de juiste Cloud-oplossing.
Naast advies assisteren wij ook bij het realiseren van de meest voordelige Cloud-toepassing toegespits op uw situatie.

Meer informatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 222 65542

ex·per·ti·se

(de; v; meervoud: expertises, expertisen)

 

JOHAN VAN WENSEN
06 5351 5678


Hofstraat 2a
4797 AC Willemstad
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl