Efficiënter ondernemen met Excel – 3 tips

Excel is gemakkelijk te automatiseren of te formatteren. Ondanks dat zien wij als WensWare Solutions dat er nog altijd veel tijd wordt verspild. WensWare Solutions geeft u daarom deze 3 tips.
 rawpixel com 255077
 
Tip 1 Werk met Sjablonen in Excel
Sommige ondernemers voeren hun offertes nog steeds handmatig in. Zij besteden uren aan het opbouwen van de specificaties. Hiermee nemen ze een gok, want het is nog maar de vraag of die uren zich terugbetalen. 
Maak het uzelf dus gemakkelijk en werk met standaard-sjablonen. In een sjabloon legt u globaal vast hoe u de offerte opbouwt. Dan hoeft u deze alleen nog maar in te vullen en u bent klaar.

Uit ervaring weten wij dat u daarmee binnen een kwartier iets offreert, waar u anders 2,5 uur had moeten investeren. Zonde toch als u dit niet automatiseert.
Daarbij staan sjablonen al vast, wat betekent dat zij minder gevoelig zijn voor fouten.
Wilt u graag een efficiënt en professioneel sjabloon laten opstellen? Wij adviseren u hier graag over, neem daarvoor contact op via deze link.

Tip 2 Gebruik de integratie-functies
Excel is eenvoudig en gebruiksvriendelijk te koppelen aan andere systemen. U hoeft dus niet opnieuw in Excel gegevens in te voeren, dit halen wij met een automatische koppeling uit uw bestaande systemen. Combinaties vanuit Excel zijn mogelijk met systemen als Acces, SQL of SAP.
De toegevoegde waarde van Excel is dat het, anders dan de andere systemen, meer flexibel is aan te passen aan uw behoeften. Bedenk ook dat veel van uw leveranciers of klanten met Excel werken, waardoor het uitwisselen van gegevens gemakkelijk gaat.
 
Tip 3 Maak geen gebruik van Excel
De derde tip die wij meegeven om efficiënt met Excel te werken, is om niet met Excel te werken. Dat moge misschien gek klinken, maar als WensWare Solutions zijn wij objectief in ons advies. Niet altijd hoeft Excel te passen bij uw specifieke vragen.
Raadpleeg daarom altijd een ICT-expert.
 
WensWare Solutions heeft daarvoor jarenlange ervaring in slimme systeemintegraties binnen het midden- en kleinbedrijf. Wilt u meer informatie? Stel dan uw vraag, via de contactpagina.

ex·per·ti·se

(de; v; meervoud: expertises, expertisen)

 

JOHAN VAN WENSEN
06 5351 5678


Hofstraat 2a
4797 AC Willemstad
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl